Πως μπορώ να προετοιμαστώ για μία εγκυμοσύνη?

Κατ’αρχήν είναι καλό να γνωρίζεις γιατί αξίζει να προετοιμαστείς για μία κύηση. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη διάβασε εδώ γιατί αξίζει να το κάνεις! Δώσε δύο με τρεις μήνες στην προσπάθεια εφαρμογής των βημάτων που προτείνονται. Δες το σαν μια προπαρασκευαστική περίοδο κατά την οποία:

  • Θα βελτιώσεις την υγεία και τη φυσική σου κατάσταση
  • Θα αυξήσεις τη γονιμότητά σου
  • Θα βελτιώσεις την ψυχική σου κατάσταση
  • Θα ενδυναμώσεις τη σχέση με το σύντροφό σου
  • θα αυξήσεις τις πιθανότητες για μια χαρούμενη, υγιή κύηση και
  • όλα αυτά ως επένδυση για την υγεία του παιδιού σου τώρα και στο μέλλον

Βήματα προετοιμασίας

Βήματα προετοιμασίας για μια εγκυμοσύνη

Το πρώτο βήμα  είναι η επίγνωση της απόφασης. Τι αλλαγές φέρνει μια εγκυμοσύνη και ένα μωρό στην καθημερινότητα σου? Πως επηρεάζεται ο ύπνος, ο ελεύθερος χρόνος, η αυτοδιάθεση σου? Στα ερωτήματα αυτά θα σε βοηθήσει ένα βιβλίο για την εγκυμοσύνη και τη γονεϊκότητα αλλά και η συζήτηση με νέους γονείς.

Δεύτερο βήμα η φροντίδα της υγείας σου. Οι πρώτες ύλες του μωρού σου, -το ωάριο, το σπερματοζωάριο, αλλά και το σώμα μέσα στο οποίο θα το φιλοξενήσεις τους πρώτους εννέα μήνες της ζωής του, ας είναι στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.

 

  • Η ισορροπημένη διατροφή είναι υψίστης σημασίας καθώς αυξάνει τη γονιμότητά σου και προστατεύει από πιθανές επιπλοκές της κύησης. Άρχισε να τρως όπως αν ήσουν έγκυος.
  • Η αποτοξίνωση είναι εξίσου σημαντική. Με το που μαθαίνεις ότι είσαι έγκυος κόβεις το κάπνισμα, το αλκοόλ, τον καφέ και προσέχεις ακόμα και το τι βάζεις στο σώμα σου σε μια προσπάθεια να αποφύγεις τις τοξικές ουσίες. Ξεκίνα την αποτοξίνωση του οργανισμού σου αν όχι λίγους μήνες πριν, με την απόφασή σου για μια εγκυμοσύνη. 
    Το ίδιο ισχύει και για τον σύντροφό σου. Και οι δύο σας συμμετέχετε στη διαδικασία. Στηρίξτε ο ένας τον άλλο!
  • Η άσκηση είναι επίσης τονώνει τη σωματική και ψυχική σου υγεία. Βρες μια δραστηριότητα που σε ευχαριστεί. Το Birth Engineering προτείνει την yoga ως την ιδανική άσκηση καθώς ενσωματώνει και ασκήσεις αναπνοής. Μπορεί όμως να είναι περπάτημα, χορός, pilates ή ότι άλλο σου αρέσει.
  • Η επαφή με τη φύση ηρεμεί, χαλαρώνει και αποφορτίζει από εντάσεις. Είναι μια υγιεινή συνήθεια που αξίζει να την κρατήσεις και μετά με το μωρό.

Stress management

 Τρίτο βήμα: άρχισε να διαχειρίζεσαι το στρες. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής είναι πολύ απαιτητικός. Αν είσαι αγχώδης απο τη φύση σου η εγκυμοσύνη θα δυσκολέψει την κατάσταση. μαζί της θα φέρει επιπλέον ανησυχία για το μωρό και την υγεία του. Βρες εργαλεία διαχείρισης του στρες και ξεκίνα να τα χρησιμοποιείς από τώρα. 

 Δες τον εαυτό σου κατάματα. Σε αυτό το τέταρτο βήμα καλείσαι να αναρωτηθείς αν θα σε επέλεγες για γονιό σου! Πόσο χαρούμενος, γεμάτος ζωντάνια και όρεξη για ζωή είσαι? Υπάρχει κάτι που θα άλλαζες για να βελτιώσεις τη ζωή σου? Τι θα έλεγες στο παιδί σου για τη ζωή? Τα ερωτήματα αυτά θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία και την αυτοβελτίωση. Αξίζει να αναρωτηθείς.

 

 Ενδυνάμωσε τη σχέση σου. Οι αλλαγές που φέρνει η εγκυμοσύνη στην ψυχολογία σου και αργότερα ένα μωρό στη ζωή είναι τεράστιες. Η ειλικρινής επικοινωνία, η αλληλοστήριξη και η δέσμευση στο μεγάλο πρότζεκτ της γονεϊκότητας θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τυχόν προκλήσεις που εμφανιστούν στο δρόμο σας.

 Τελευταίο και σημαντικότερο βήμα: πάρε βαθιά αναπνοή! Βρες λίγο χρόνο μες στη μέρα για τον εαυτό σου. Για να συνδεθες με το σώμα και την αναπνοή σου. Η αναπνοή δίνει ενέργεια, θρέφει με οξυγόνο τους ιστούς και φέρνει χαλάρωση και ευεξία. Είναι ένα εργαλείο διαχείρισης του στρες που θα σου φανεί χρήσιμο κατά την εγκυμοσύνη, τον τοκετό αλλά και μετά στη ζωή σου με το μωρό!

Κάνε το καλύτερο για το μωρό σου

Η δέσμευση στην προετοιμασία για μια εγκυμοσύνη πάνω απ’ όλα επιβεβαιώνει ότι είσαι έτοιμος να γίνεις γονιός. Ξεκινάς το ταξίδι της μητρότητας και της γονεϊκότητας με επίγνωση, κάνοντας το καλύτερο για εσένα, την υγεία και το μέλλον του παιδιού σου!
Αν πάλι δεν πρόλαβες να προετοιμαστείς, μη στεναχωριέσαι? Ποτέ δεν είναι αργά! Ξεκίνησε όπου και να’ σαι είτε έγκυος είτε με μωρό. Φέρε την επίγνωση αυτή στις αποφάσεις σου από δω και πέρα δίνοντας τον καλύτερο σου εαυτό!

Birth Engineering

Εργαλεία ευεξίας για εγκύους και εργαστήρια προετοιμασίας για τον τοκετό

info@birthengineering.com

τηλ: 6945194901

© 2022Birth Engineering.com