Αλήθεια χρειάζεται να προετοιμαστώ για μια εγκυμοσύνη?

Με μια εγκυμοσύνη ξεκινά το ταξίδι προς τη μητρότητα. Προς τη γονεικότητα. Ένα μοναδικό, μεταμορφωτικό ταξίδι. Για κάποιους το ταξίδι αυτό ξεκινά απρόσμενα, αλλά για τους περισσότερους είναι μια προγραμματισμένη, συνειδητή απόφαση.

Πόσες φορές ξεκίνησες για ένα ταξίδι χωρίς να ξέρεις τον προορισμό, πώς θα πας εκεί, πού θα μείνεις , τι να πάρεις μαζί σου? Πολλοί ξεκινούν το ταξίδι της γονεικότητας με σαγιονάρες για να ανακαλύψουν στην πορεία ότι πρέπει να σκαρφαλώσουν στον Όλυμπο!

Όσο καλύτερα προετοιμάζεσαι για ένα ταξίδι, τόσο περισσότερο θα το ευχαριστηθείς! Το ίδιο ισχύει και για το ταξίδι της μητρότητας. 

pregnancy preparation1

Γιατί αξίζει να προετοιμαστώ?

Αυτό θα το κάνεις γιατί σε ενδιαφέρει η υγεία του παιδιού σου.
Γιατί θέλεις να εξασφαλίσεις μια υγιή εγκυμοσύνη χωρίς επιπλοκές, χωρίς στρες.
Γιατί έχεις επίγνωση της σημασίας του να φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο και θέλεις να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για το μέλλον του!

Η μητρότητα και η γονεϊκότητα είναι ένα μακροχρόνιo project – εικοσαετές κατά πολλούς. Απαιτεί αφοσίωση, δέσμευση και υπευθυνότητα. Δυστυχώς μετά την απομάκρυνση από το ταμείον ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Ούτε μπορείς να πάρεις διαζύγιο αν το μετάνιωσες! Ένα παιδί θα είναι για πάντα το παιδί σου!

Αν δώσεις την προσοχή που χρειάζεται το project της γονεϊκότητας θα κρατήσει για 20 χρονιά, αλλιώς μπορεί να κρατήσει για μια ζωή! 
                                                                                                             Sadhguru

dream of pregnancy

 Φέρνοντας ένα παιδί στον κόσμο συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι πια για πάρτη σου! Οι αποφάσεις σου δεν αφορούν εσένα μόνο. Επηρεάζουν την ζωή και την υγεία του παιδιού σου.

 Η συνειδητοποίηση αυτή έρχεται μετά τη γέννηση του παιδιού σου. Όταν γυρίσεις σπίτι από το μαιευτήριο και καταλάβεις ότι αυτό το πλασματάκι που κρατάς εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από εσένα. Μοιάζει τρομερό αλλά δεν είναι αν έχει ετοιμαστεί να αναλάβεις αυτή την ευθύνη από την εγκυμοσύνη.

 Επιπλέον, σύγχρονες μελέτες της επιγενετικής, των νευροεπιστημών και της ψυχολογίας τονίζουν τη σημασία της περιγεννητικής περιόδου για την ανάπτυξη και μελλοντική υγεία του ανθρώπου. Στην περιγεννητική περίοδο περιλαμβάνονται οι εννέα μήνες της κύησης – η ενδομήτρια ζωή δηλαδή, ο τρόπος γέννησης και το πρώτος χρόνος της ζωής. Η περίοδος αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς πολύ βασικά συστήματα του οργανισμού όπως το νευρικό, το ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό διαμορφώνονται και συνεχίζουν να ωριμάζουν κατά την περίοδο αυτή.

 Η περιγεννητική περίοδος ξεκινά από την σύλληψη ίσως και λίγο πιο νωρίς καθώς τα δύο πρώτα κύτταρα του μωρού το ωάριο και το σπερματοζωάριο υπάρχουν στο σώμα των γονιών πολύ πριν από τη σύλληψη.

 Η σκέψη αυτή, ότι στην κυριολεξία χτίζεις την υγεία του παιδιού σου θα σε οδηγήσει σε βήματα προετοιμασίας για την εγκυμοσύνη που

  • θα βελτιώσουν την υγεία σου
  • θα δημιουργήσουν χώρο για τις αλλαγές που φέρνει μια εγκυμοσύνη και ένα μωρό στη ζωή σου και
  • θα θέσουν γερές βάσεις για το ξεκίνημα της ζωής του παιδιού σου!

 Πως σου φαίνονται όλα αυτά? Αξίζει ή όχι να προετοιμαστείς για μια εγκυμοσύνη?

 

Birth Engineering

Εργαλεία ευεξίας για εγκύους και εργαστήρια προετοιμασίας για τον τοκετό

info@birthengineering.com

τηλ: 6945194901

© 2022Birth Engineering.com